Over Equine Integration

Equine Integration ondersteunt en adviseert ruiters, coaches en trainers

Equine Integration is er voor topsporters, breedtesporters, gedreven amateurs, coaches, trainers, dierenartsen en andere specialisten in de paardensport op zowel nationaal als internationaal niveau. Door innovatieve metingen uit te voeren tijdens trainingen en wedstrijden wordt de fysieke gesteldheid van het paard nauwkeurig gevolgd. Op basis van de resultaten wordt een passend trainingsschema opgesteld met als doel sportprestaties te optimaliseren op een verantwoorde en gezonde manier. Equine Integration is in 2021 opgericht door Carolien Munsters en Chris Sorensen als voortzetting van Moxie Sport.

Met Equine Integration hebben we al veel topsporters mogen begeleiden en geholpen met het optimaliseren van hun trainingen, welzijn en prestaties. Ruiters en trainers worden begeleid bij de fysieke training van hun paard door middel van fittesten en specifieke trainingsprogramma’s. Vervolgens worden de trainingen en wedstrijden gemonitored, ge-analyseerd en ge-evalueerd met de ruiters zodat ze hun trainingen kunnen optimaliseren. Het is en blijft een fantastische ervaring om op deze manier bij te mogen dragen aan de Olympische Spelen van Londen, Rio de Janeiro, Tokyo en diverse Europese- en wereldkampioenschappen.

Daarnaast vindt Equine Integration het belangrijk om praktijkkennis over te dragen aan andere ruiters, trainers en dierenartsen. We blijven voortdurend onze kennis vergroten door ons te verdiepen in de nieuwste wetenschappelijke literatuur, zowel op het gebied van humane als paardengeneeskunde, en door onderzoek uit te voeren. Dit doen we in opdracht van gerenommeerde instanties zoals de faculteit Diergeneeskunde en als embedded scientist in de paardensport (NOC*NSF). Daarnaast bieden we vanuit Equine Integration verschillende cursussen aan op het gebied van sportfysiologie en verzorgen we trainingen en lezingen. We beschikken over diverse onderwijsbevoegdheden en zijn geregistreerd als erkende CRKBO docent. Bovendien zijn een aantal van onze cursussen geaccrediteerd door gerenommeerde instanties zoals de KNHS en de NVFD.

Over Carolien Munsters

In 2010 ben ik gestart met Moxie Sport. Ik wilde mijn kennis op het gebied van sportfysiologie inzetten ter bevordering van de trainingen en prestaties van sportpaarden. Ik heb veel ervaring als ruiter en heb diverse jonge paarden opgeleid tot nationaal niveau (dressuur, springen en eventing). Ik vind het een uitdaging om mijn ervaring en wetenschappelijke kennis te vertalen naar de praktijk, zodat sporters en coaches er daadwerkelijk mee aan de slag kunnen. In 2006 heb ik de master (medische) Biologie behaalt aan de Radboud Universiteit. In 2013 ben ik gepromoveerd in de sportfysiologie van het paard aan de faculteit Diergeneeskunde (Equine Science), Utrecht Universiteit.

 

 

 

Over Chris Sorensen

Chris Sorensen is een internationaal erkende concurrent die zich ook specialiseert in het trainen van hoog presterende studenten. Zijn studenten streven ernaar om op het hoogste niveau van de sport te concurreren. In 2016 werd Chris een van de eerste gecertificeerde coaches op High Performance 1 niveau in Canada. Daarnaast heeft hij gediend in het bestuur van Equestrian Canada.
 
 

Onze teamleden

sportpaarden begeleid naar internationale kampioenschappen
0
sportdisciplines
0
tevreden cursisten
0 %

Onze partners

Met veel plezier werkt Moxie Sport samen met onderstaande partners.