Cursusaanbod

Leer alles over sportfysiologie van paarden

Equine Integration biedt diverse cursussen aan voor ruiters, trainers en coaches, maar ook voor dierenartsen, (dier)fysiotherapeuten en anderen die hun kennis op gebied van sportfysiologie van paarden willen vergroten. Het aanbod varieert van dagcursus tot aan meerdaagse trainingen. Het is zelfs mogelijk om een deel van de cursussen online te volgen. Ook biedt Equine Integration op maat gemaakte cursussen voor bedrijven, brancheverenigingen of specifieke doelgroepen.

Sportfysiologie paard

Tijdens deze meerdaagse training leer je alles over het correct en efficiënt trainen van je paard. Na afloop weet jij precies welke trainingsprincipes er zijn en hoe je deze zo optimaal mogelijk inzet. Het is een praktijkgerichte cursus met een theoretische basis. Zo leer je bijvoorbeeld over het cardiovasculaire en respiratoire systeem en de werking van de spieren. Deze kennis pas je direct toe in de diverse casussen, demonstraties en andere oefenopdrachten. Ook leer je de gegevens van hartslagmetingen te interpreteren voor diverse disciplines en te verwerken tot een optimaal trainingsprogramma.

Optimaal trainen van het sportpaard

Tijdens deze eendaagse cursus maak je kennis met de basisprincipes van sportfysiologie bij paarden. Equine Integration biedt op aanvraag een verkorte cursus of workshop aan voor een vereniging of specifieke doelgroep. Tijdens de cursus ontdek je de verschillen tussen mensen en paarden en leert deze nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk. We gaan aan de slag met enkele combinaties zodat je zelf ervaart hoe de theorie zich vertaalt in de dagelijkse trainingen. De cursus geeft je een eerste inzicht in de wereld van sportfysiologie en vormt, indien gewenst, een mooie voorbereiding op de meerdaagse cursus. De cursus wordt ook als incompany training aangeboden in verkorte variant.

 

Onlinecursus sportfysiologie paard

Het ook mogelijk de cursus ‘optimaal trainen van het sportpaard’ online te volgen. Vanaf medio 2019 is ook de meerdaagse cursus ‘sportfysiologie paard’ online beschikbaar. De eendaagse cursus is beschikbaar in het Nederlands, de meerdaagse cursus (alleen de theorie) in het Engels. Je bepaalt zelf het tempo waarin je de cursus doorloopt. Het voordeel van online leren is dat je rustig video’s terug kunt kijken en oefeningen in je eigen tempo kunt uitvoeren. De cursussen worden aangeboden door online cursuscentrum Anivado in samenwerking met Moxie Sport.

Reacties van deelnemers