Cursusaanbod

Leer alles over sportfysiologie van paarden

Equine Integration biedt diverse cursussen aan voor ruiters, trainers en coaches, maar ook voor dierenartsen, (dier)fysiotherapeuten en anderen die hun kennis op gebied van sportfysiologie van paarden willen vergroten. Het aanbod varieert van dagcursus tot aan meerdaagse trainingen. Het is zelfs mogelijk om een deel van de cursussen online te volgen. Ook biedt Equine Integration op maat gemaakte cursussen voor bedrijven, brancheverenigingen of specifieke doelgroepen.

Sportfysiologie paard – meerdaagse live cursus

Oktober – December 2022

Tijdens deze meerdaagse training leer je alles over het correct en efficiënt trainen van je paard. Na afloop weet jij precies welke trainingsprincipes er zijn en hoe je deze zo optimaal mogelijk inzet. Het is een praktijkgerichte cursus met een theoretische basis. Zo leer je bijvoorbeeld over het cardiovasculaire en respiratoire systeem en de werking van de spieren. Deze kennis pas je direct toe in de diverse casussen, demonstraties en andere oefenopdrachten. Ook leer je de gegevens van hartslagmetingen te interpreteren voor diverse disciplines en te verwerken tot een optimaal trainingsprogramma.


Meer informatie en aanmelden

Optimaal trainen van het sportpaard

Tijdens deze eendaagse cursus maak je kennis met de basisprincipes van sportfysiologie bij paarden. Equine Integration biedt op aanvraag een verkorte cursus of workshop aan voor een vereniging of specifieke doelgroep. Tijdens de cursus ontdek je de verschillen tussen mensen en paarden en leert deze nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk. We gaan aan de slag met enkele combinaties zodat je zelf ervaart hoe de theorie zich vertaalt in de dagelijkse trainingen. De cursus geeft je een eerste inzicht in de wereld van sportfysiologie en vormt, indien gewenst, een mooie voorbereiding op de meerdaagse cursus. De cursus wordt ook als incompany training aangeboden in verkorte variant.


Meer informatie en aanmelden

Onlinecursus sportfysiologie paard

Het ook mogelijk de cursus ‘optimaal trainen van het sportpaard’ online te volgen (in Nederlands, Engels en Spaans). Daarnaast is er in het Engels ook de uitgebreide cursus ‘ Applied Equine Sport Physiology’  te volgen, welke verder in gaat op de theorie en praktische implementaties. Je bepaalt zelf het tempo waarin je de cursus doorloopt. Het voordeel van online leren is dat je rustig video’s terug kunt kijken en oefeningen in je eigen tempo kunt uitvoeren. De cursussen worden aangeboden door online cursuscentrum Anivado in samenwerking met Moxie Sport.


Meer informatie en aanmelden

Cursussen op maat

In opdracht van bedrijven, brancheverenigingen of specifieke doelgroepen biedt Equine Integration op maat gemaakte cursussen aan. In samenspraak stellen we een cursusprogramma op dat past bij je vakgebied of discipline. We denken graag met je mee! Equine Integration heeft in het verleden cursussen gegeven aan dierenartsen, dierfysiotherapeuten, menners, dressuurruiters, eventers en vele andere doelgroepen. Wil meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op

Cursusaanbod Moxie Sport 5
Cursusaanbod sportfysiologie paard Moxie Sport 3
Sportfysiologie Paard cursus
Sportfysiologie paarden cursus Moxie Sport 2
Cursusaanbod sportfysiologie paarden Moxie Sport
Cursus sportfysiologie paard Moxie Sport 6
Eendaagse cursus sportfysiologie paard Moxie Sport

Reacties van deelnemers

Vond de cursus heel leerzaam
Mireille den Hoed – Takt Academy – Revalidatietrainer & instructeur Klassieke Dressuur
De cursus Sportfysiologie heeft mij bewust gemaakt van een aantal valkuilen en misvattingen bij het trainen van paarden. Het heeft het trainen met een hartslagmeter tot een dagelijkse praktijk gemaakt en dat geeft ons veel informatie.
Jolien Koole
Een interessante cursus die iedereen zou moeten volgen die op welke manier dan ook te maken heeft met het trainen van paarden.
Marjan Broer Paardenfysiotherapeut
Interessante cursus met goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Meer inzicht gekregen in het interpreteren van hartslagmetingen.
Sarah Praet
Ik vond het een verrijking in algemene paardenkennis en traingsleer die eigenlijk noodzakelijk is voor iedere paardensportbeoefenaar om met plezier je paard op een kundige wijze op te leiden en zo met een happy athlete in de ring te kunnen pieken op het juiste moment. Deze kennis wordt op een prettige interactieve manier aangeboden met een mooie koppeling van theorie naar de dagelijkse praktijk.
Marije Kalshoven Docent Hippische Sector Instructeur
Ik vond het een verrijking in algemene paardenkennis en trainingsleer die eigenlijk noodzakelijk is voor iedere paardensportbeoefenaar om met plezier je paard op een kundige wijze op te leiden en zo met een happy athlete in de ring te kunnen pieken op het juiste moment. Deze kennis wordt op een prettige interactieve manier aangeboden met een mooie koppeling van theorie naar de dagelijkse praktijk.
Ruthi Damman Fysiotherapeut
Zeer leerzaam en toepasbaar voor alle disciplines en elk niveau. Veel kennis uit het humane om kunnen zetten naar het trainen van het paard.
Lilian Sim Zecha Fysiotherapeut (humaan) Instructeur
De cursus heeft me voldoende geleerd om zelf schema’s te maken en het resultaat daarvan te meten door middel van hartslagmetingen. En voldoende theoretische basis en handvatten om mezelf verder te ontwikkelen en in te lezen hierover.
Marieke Brinks
Inspirerende cursus met belangrijke informatie om een paard optimaal te laten presteren. Nuttige theorielessen, met een duidelijke vertaalslag naar de praktijk!
Zoë Pasman
Ik vond het allemaal zo interessant dat ik steeds op het puntje van mijn stoel zat! Het heeft me gemotiveerd om nog veel meer van deze materie te willen leren en ik vond het gewoon jammer toen de opleiding voorbij was.
Astrid Hoppenbrouwers Eigenaar Horses in Hands
Erg interessant en praktisch. Op een duidelijke maar toch wetenschappelijke manier uitgelegd.
Deelnemer cursus 2018
Duidelijke informatie. Ik heb meer inzicht gekregen voor het indelen van trainingen. En de toepasbaarheid van de hartslagmeter is veel groter dan ik had verwacht.
Deelnemer cursus 2018
Leerzame cursus, maken van trainingsschema’s en praktisch uitvoeren mocht meer.
Deelnemer cursus 2018
Previous
Next