Topsport begeleiding

Verbeter de prestaties van je paard

Door fysieke trainingen en wedstrijden intensief te monitoren en trainingen te optimaliseren kun je de prestaties van je paard verbeteren. Equine Integration voert verschillende metingen uit, analyseert de verkregen data en stelt een passend trainingsschema en advies samen. De metingen geven inzicht in het uithoudingsvermogen, snelheid en/of kracht en de belastbaarheid van je paard. Op basis hiervan kun je efficiënter trainen en zo resultaten op topsportniveau verbeteren. Equine Integration begeleidt diverse topsportruiters in aanloop naar Olympische spelen, Europese- en wereldkampioenschappen.

Individueel trainingsprogramma

Een op maat gemaakt trainingsprogramma zorgt ervoor dat je sportpaard fysiek in staat is te presteren op het juiste moment. Equine Integration begeleidt ruiters op het hoogste niveau de voorbereidingsperiode zo optimaal mogelijk te benutten.


Lees verder

Sport specifieke fittest

Een sport specifieke fittest geeft een compleet beeld van de fysieke gesteldheid van je topsportpaard. Equine Integration meet niet alleen de hartslag en snelheid, maar voert indien nodig ook aanvullende metingen zoals een lactaatmeting uit.


Lees verder

Data science

Door de prestaties van je paard zorgvuldig te monitoren kun je blessures voorkomen. Equine Integration heeft een uitgebreid analyse-platform ontwikkeld dat inzicht geeft in de belasting en belastbaarheid van je paard. Je weet precies wat je paard aankan en volgt zijn ontwikkelingen nauwkeurig.


Lees verder

Referentie Sanne Voets

Paradressuur ruiter o.a Olympisch Goud in Rio, 3x goud op de Wereld Ruiterspelen 2018 in Tryon.  

“Mijn sportpaard Demantur wilde ik optimaal voorbereiden op de warme weeromstandigheden tijdens de Wereld Ruiterspelen 2018 in Tryon, North Carolina. Ook wilde ik het risico op transportziekte minimaliseren. Door een uitgebreide fittest, analyse en gericht advies van Dr. Carolien Munsters heb ik nu veel meer inzicht in de mogelijkheden van mijn paard. Ik weet welke onderdelen van de training Dematur sterker maken en welke oefeningen we beter kunnen overslaan. In de aanloop naar het kampioenschap wilde ik overbelasting natuurlijk voorkomen. Het traject met Moxie Sport heeft me geleerd beter en bewuster te trainen.”


Meer informatie

Referentie Tim Lips

Olympische Spelen 2008 (Hong Kong), 2012 (Londen) en 2016 (Rio de Janeiro) Bayro (OS Rio)

“Ik wilde graag meer inzicht krijgen in de fitheid van mijn sportpaarden. Tot 2009 trainden we de fitheid van de paarden hoofdzakelijk op basis van gevoel. Toen de eerste meetapparatuur beschikbaar werd wilden we graag weten welke mogelijkheden dit met zich meebracht. Hiervoor hebben we de expertise van Dr. Carolien Munsters ingeroepen. Tot op de dag van vandaag begeleidt ze ons met de fysieke conditie van de paarden. Het allerbelangrijkste resultaat van de begeleiding door Carolien is de rust die het me geeft. Dankzij de metingen weet ik precies wat mijn paard aankan. De data geven een extra bevestiging van mijn gevoel en dat is heel waardevol. Die rust en het vertrouwen heb ik nodig om optimaal te kunnen presteren tijdens grote wedstrijden zoals de Olympische Spelen, wereld- en Europese kampioenschappen.”


Meer informatie

Referentie Jarmilla Lakeman

A-kader endurance Senioren. Bondscoach jeugdkaders endurance

“Het objectief beoordelen van de fysieke gesteldheid van endurance paarden tijdens trainingen en wedstrijden. Vanuit het verleden heerst de overtuiging dat een lactaatmeting bij endurance paarden geen toegevoegde waarde heeft. Ik wilde dit graag zelf ervaren. Op basis van een lactaatmeting heeft Dr. Carolien Munsters een trainingsschema opgesteld. Door te rijden met een hartslagmeter weet ik beter hoe intensief bepaalde heuvels of snelheden voor de paarden zijn. Het is een meerwaarde om te zien of je gevoel klopt en je de trainingsintensiteit kunt verhogen of juist beter kunt verlagen. De adviezen van Moxie Sport hebben ertoe geleid dat ik nu minder, maar efficiënter train met de paarden.”


Meer informatie