Onderzoek en bedrijven

Wetenschappelijke onderbouwing van metingen en trainingen

Voor Equine Integration is het wetenschappelijk onderbouwen van een trainingsaanpak een belangrijk speerpunt. Het laat zien dat een bepaalde aanpak bewezen effectief is of hoe verdere optimalisatie mogelijk is. Bovendien test Equine Integration in opdracht van bedrijven productinnovaties en verzorgt regelmatig lezingen op (inter)nationale congressen.

Wetenschappelijke publicaties

Naast haar werkzaamheden voor Equine Integration is Dr. Carolien Munsters onderzoeker aan de faculteit Diergeneeskunde, en embedded scientist (NOC*NSF) voor de paardensport in Nederland. Vanuit deze functie voert zij onderzoek uit naar de belasting en belastbaarheid van paarden. Denk aan onderwerpen als workload, fitheid en blessure-risico’s bij eventing paarden, trainen van Friese paarden, invloed van zwemmen op de belasting van paarden, workload en blessure ratio’s bij breedtesport- en manegepaarden, belasting en belastbaarheid van politiepaarden, invloed van (vlieg)transport op het paard. De resultaten van deze onderzoeken worden regelmatig gepubliceerd. Wil je meer weten?

Wetenschappelijke lezingen

Carolien is een veelgevraagd spreker op internationale congressen en fungeert ook als reviewer voor diverse peer-reviewed journals. In Juni 2022 heeft Carolien gesproken tijdens het International Congress of Equine Exercise Physiology (ICEEP) XI, in Zweden. Ook heeft ze lezingen verzorgd tijdens het Equine Health and Nutrition Congress, de ICEEP midterm, het WVGP-congres (wetenschappelijke vereniging Geneeskunde Paard) wn het ECVSMR congres (European College of Veterinary Sports Medicine and Rehabilitation).

Samenwerking met bedrijven

Bedrijven in de paardensport zijn continu in ontwikkeling. Er verschijnen productinnovaties op de markt en bestaande producten worden doorontwikkeld. Om te meten of de producten de gewenste resultaten opleveren voert  Equine Integrationproductevaluaties uit, test innovaties en valideert meetapparatuur. Ook geeft Equine Integration advies over de juiste verslaglegging en geeft trainingen aan medewerkers. Wil je meer weten?