Sportfysiologie paard

Ben je intensief bezig met het trainen van paarden? En wil je alles leren over het lichaam van het paard, de fysiologie, het gebruik van de hartslagmeter, verschillende type trainingen en het opstellen van een efficiënt trainingsprogramma? Dan maak je met de meerdaagse cursus Sportfysiologie paard de juiste keuze.

Wat leer je?
  • Hoe de spieren, het hart en de longen van een paard werken.
  • Hoe je een correct en efficiënt trainingsprogramma opstelt voor verschillende disciplines.
  • Hoe een hartslagmeter werkt en op welke wijze je deze inzet tijdens trainingen.
  • Hoe je verkregen data analyseert en vertaalt naar een trainingsprogramma.
  • Hoe je theoretische kennis inzet in de praktijk.
Leren in de praktijk

Tijdens de meerdaagse cursus ligt de nadruk op casussen, praktijkvoorbeelden en trainingsprogramma’s. Met een theoretische achtergrond gaan we in de praktijk aan de slag. Alle deelnemers starten daarom met de online basiscursus ‘optimaal trainen van het sportpaard’, zodat je de basistheorie beheerst bij aanvang. Mocht je de basiscursus al gevolgd hebben? Dan krijg je dit bedrag als korting op de cursusprijs.

Trainer

Dr. Carolien Munsters (MSc, PhD) is gepromoveerd in de sportfysiologie van het paard en CRKBO geregistreerd docent. Met veel enthousiasme weet ze wetenschappelijke kennis bruikbaar te maken voor de praktijk, zodat ruiters, trainers en coaches er daadwerkelijk mee aan de slag kunnen. Carolien heeft ruime ervaring met het begeleiden van o.a. olympische ruiters bij het optimaliseren van hun trainingen aan de hand van data. Ook heeft ze onderzoek gedaan naar de belasting en belastbaarheid van paarden. Haar wetenschappelijke kennis en gerichte praktijkervaring zijn van grote toegevoegde waarde tijdens de meerdaagse cursus.

 

DOWNLOAD HET CURSUSPROGRAMMA