Individueel trainingsprogramma paarden

Het traject start altijd met een sport specifieke, fysiologische analyse. Deze bestaat uit een uitgebreide fittest die de sterke en zwakke fysieke punten van je paard inzichtelijk maakt. Op basis van de resultaten, en in combinatie met wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring, stelt Dr. Carolien Munsters een individueel trainingsprogramma op voor een periode van circa drie maanden. De trainingen zijn afgestemd op de reeds geplande trainingen en wedstrijden, zodat deze elkaar versterken.

Belasting en belastbaarheid van je paard

Gedurende het trainingsprogramma meet je de trainingen van je paard met een hartslagmeter en maak je indien mogelijk gebruik van GPS. Na elke training plaats je de data in een digitale werkomgeving. Equine Integration analyseert de data en geeft twee keer per week feedback. Indien nodig wordt het trainingsprogramma verder geoptimaliseerd. De progressie van je topsportpaard wordt nauwkeurig gemonitord en teruggekoppeld. Op die manier krijg je inzicht in de daadwerkelijke belasting en belastbaarheid van je paard, waardoor je de voorbereidingen op een kampioenschap kunt optimaliseren.

Pieken op het juiste moment

Dankzij de uitgebreide analyse tool van Equine Integration is de feedback gebaseerd op zeer specifieke informatie over de fysieke gesteldheid van je paard. Hierdoor kun je gericht trainen en op het juiste moment de trainingen intensiveren of minimaliseren. Het helpt niet alleen het meest optimale te halen uit je voorbereidingen voor een belangrijke wedstrijd. Het helpt ook om blessures of overtraining te voorkomen.

Equine Integration begeleidt Olympische ruiters

In de afgelopen jaren heeft Equine Integration veel topsportruiters begeleid in hun voorbereidingen op de Olympische Spelen, Europese- en wereldkampioenschappen. Zo hebben we de Olympische eventing ruiters begeleid naar de bronzen medaille op de Wereldruiter Spelen in Caen, de vierde plek op de Europese kampioenschappen en de Olympische spelen in Londen, Rio de Janeiro en Tokyo. Ook begeleidt Equine Integration junioren, young riders en ponyruiters naar Europese kampioenschappen toe. Tot slot maken veel menners en Grand Prix dressuurruiters gebruik van onze diensten tijdens hun voorbereidingen op een Wereld-, Europese- of Nederlandse kampioenschappen.