Data science

Breng de mogelijkheden van je paard nauwkeurig in beeld door trainingen en wedstrijden te analyseren. De tool die Equine Integration hiervoor heeft ontwikkeld is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten op gebied van sportfysiologie. Per meting worden diverse fysiologische parameters berekend die zichtbaar maken hoe de prestatie of training tot stand kwam en hoe zich dat verhoudt tot eerdere trainingen.

Analyse platform

Gedurende het traject voer je zelf diverse metingen uit. Denk aan het rijden met een hartslagmeter tijdens je trainingen of wedstrijden. Na elke training plaats je de data in een digitale werkomgeving. Equine Integration analyseert de data en geeft twee keer per week feedback op de prestaties van je paard. Ook worden eventuele afwijkingen in de parameters teruggekoppeld. Dit zijn bijvoorbeeld tekenen van een beginnende blessure, ziekte of ongemak.

Data science

Onderzoek heeft aangetoond dat prestatie monitoring een zeer effectieve manier is om vroegtijdig blessures te signaleren (Egenvall et. al, 2013; Munsters et al., 2013; Soligrad et al., 2016). De parameters die gemeten worden zijn gericht op de belasting en belastbaarheid van je paard, waarbij onderscheid wordt gemaakt in in- en externe workload. Denk hierbij aan progressie tijdens het seizoen, piekbelastingen, recovery parameters, afgelegde afstanden, snelheid en versnellingen en parameters die betrekking hebben op de interne workload van je paard. Dat wil zeggen hoe je paard de belasting ervaart en hoeveel energie het kost.