Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fittest Eventing paarden/pony’s (vol)

14 februari 2020 @ 08:00 - 17:00

Wat houdt een fittest in?

Tijdens de gestandaardiseerde fittest wordt je paard gemeten met hartslagmeter en GPS en wordt er op diverse momenten lactaat afgenomen om te zien wanneer en in welke mate je paard moe wordt (lactaat opbouwt). Diverse fitheidsparameters worden vervolgens berekent om te bepalen wat dit betekent voor de fysieke fitheid van jouw paard voor zijn wedstrijdniveau en verdere conditionele trainingen.

 

Wat kun je verwachten?

Er zijn twee mogelijkheden;

1) je kunt kiezen voor een fittest met korte analyse van je fitheid van je paard met algemene richtlijnen voor training, of

2) een fittest inclusief individueel trainingsprogramma voor je paard (op maat gemaakt op basis van de fittest en je wedstrijddoelen) voor de komende 3 maanden inclusief begeleiding (beperkt beschikbaar).

Op het moment dat je kiest voor trainingsprogramma en begeleiding dan moet je zelf beschikken over een hartslagmeter (Polar) voor het paard om zo de trainingen thuis te kunnen meten en te uploaden, zodat Moxie Sport ze kan analyseren en kan voorzien van wekelijkse feedback.

 

Voorbereiding voor de fittest

Belangrijk is dat het paard na een relatieve winterstop, voor de fittest toch al weer minimaal 3- 4 weken wat meer conditiewerk heeft gedaan voor mee te doen aan de fittest. Dit wil zeggen dat het paard naast zijn gewone dressuur en springtrainingen (en wedstrijden) toch minimaal 1x in de week al rustig weer wat galopwerk doet.  Dit is belangrijk zodat de uitslag van de fittest ook representatief is voor de fitheid van het paard en niet alleen de ‘winterstop’ conditie wordt beoordeelt. Daarnaast moet de fittest geen piekmoment veroorzaken voor het paard, dus een geleidelijke opbouw in de voorgaande weken voor de fittest is hierbij ook erg belangrijk.

 

Locatie

De fittest zal plaats vinden op de renbaan bij Gert Boonzaaijer in Renswoude (op HC De schalm, adres: Schalm 11, Renswoude).

 

Kosten

Kosten voor (1) de alleen de fittest met korte analyse komt op 197 euro excl. BTW,

Kosten voor (2) fittest incl 3 maanden begeleiding en trainingsprogramma komt op 397 euro excl. BTW.

Voor beide opties ontvang je na de fittest een factuur.

* Bij de fittest komen ook nog de kosten voor de huur van de renbaan (15 euro) en dierenarts kosten (ongeveer 50 euro). 

Mocht je interesse hebben en/of willen opgeven, stuur dan een mail naar info@equineintegration.com

 

Beschikbare data:

Zaterdag 1 februari (beperkt aantal plaatsen nog beschikbaar, bijna vol)

Donderdag 13 februari

Donderdag 12 maart

 

Gegevens

Datum:
14 februari 2020
Tijd:
08:00 - 17:00

Organisator

Locatie

Renbaan bij Gert Boonzaaijer
Renswoude, Nederland + Google Maps

Wil je graag deelnemen, maar ben je verhinderd op bovenstaande dagen? Stuur een mail naar equine Integration.